Sana ait uluslararası bir aşk hikâyesinde başrolü oynaman için bir film yıldızı veya zamana meydan okuyan bir efsane olman gerekmiyor. Sahneyi seçerek, öpücüklerin ün kattığı bu yerlere sevdiğin kişiyle birlikte seyahat edebilir ve o öpücükleri birlikte tekrar canlandırabilirsiniz. Haydi, öpüşmeye hazırlan ve bu ünlü öpücükleri yapılacaklar listenden çıkar.
Bridget Jones’un kar altında öpüşmesi – Londra, Birleşik Krallık
Eğer romantizm denince aklına iç çamaşırlarınla karda koşuşturmak geliyorsa, Londra tatili için rezervasyonunu yapıp, hayat arkadaşını da yanına alarak bu romantik öpücüğü canlandırabilirsin. Bridget Jones’un Günlüğü filminde, filmin kahramanı Bridget Jones (Renée Zellweger), evinden üzerinde neredeyse hiçbir şey olmadan koşarak çıkıyor ve hoşlandığı Mark Darcy (Colin Firth) ile üzerlerine kar tanecikleri düşerken öpüşüyordu.
Sahne Londra’daki Royal Exchange binasının dışında geçiyordu; yani Bridget’in Thames’in karşısındaki Bedale Street’teki dairesinden buraya koşmayı düşünüyorsan yanında bir çift pantolon getirmek isteyebilirsin (ve yolunu bulmak için de iPhone için sunduğumuz ÜCRETSİZ Londra şehir rehberini).
Trajik Callejón del beso – Guanajuato, Meksika
Guanajuato’daki Callejón del beso’nun (Öpüşme Sokağı) trajik aşk hikâyesi Romeo ve Juliet’inkiyle karşılaştırılabilecek türdendir. Açgözlü ve hiddetli bir adamın kızı olan Doña Carmen, Don Luis adlı fakir bir madenciye delicesine âşık olmuştu. Doña Carmen’in babası âşıkların buluşmasını engellemek için her ne kadar kızını odasına kapatmış olsa da, Don Luis bu daracık sokağın karşısındaki evi satın aldı ve böylece balkondan uzanarak birbirleriyle öpüşebiliyorlardı. Bir romantik trajediden beklenebileceği gibi, Doña Carmen’in öfkeli babası bir anda odaya daldı ve kızını Don Luis ile el ele tutuşurken öldürdü. Günümüzde, efsaneye göre ara sokağın üçüncü basamağında öpüşmek zamana meydan okuyan bir aşk getirirken, diğer basamaklar da uğursuzluk getiriyormuş. Bu yüzden nerede durduğuna dikkat etmeyi unutma!
Deborah Kerr ve Burt Lancaster, İnsanlar Yaşadıkça— Halona Cove, Oahu, Hawaii
İnsanlar Yaşadıkça (From Here to Eternity) filminde, Kıdemli Başçavuş Milton Warden (Burt Lancaster) ve Karen Holmes (Deborah Kerr), dalgalar kumsalda uzanan bedenlerini sarmalarken öpüşüyorlardı – bundan daha duygu dolu bir sahne bulmak gerçekten de zor. Öyleyse sen de biraz güneş koruyucu sürüp, GPS’ine Halona Cove yazıp, o muhteşem sahneyi sevgilinle birlikte yeniden canlandırabilirsin. Dalgalar kayalara sert bir şekilde çarptığında yukarıdaki Halona Blowhole’dan gökyüzüne tuzlu sular ve buhar püskürüyor ve bu da daha ateşli bir öpüşme için gereken ortamı hazırlamış oluyor.
Bu sahneyi yeniden canlandırmak için keskin, dik ve kaygan kayalıklara tırmanmayı kolaylaştıracak iyi bir çift ayakkabı ve yürüyüş sporunda yetenekli olmak gerekiyor. Bu tenha kumsala gelen cesur kişiler, kıyılara çarpan masmavi dalgalar ve kısmen de olsa dünyadan soyutlanmışlık hissiyle ödüllendiriliyor (tabii ki buraya yürüyüş yapan diğer cesur hayranlarla birlikte).
Robert Doisneau’nun “Hotel de Ville’in Yanında Öpücük” fotoğrafı — Paris, Fransa
İşe giden Parislilerin telaşı, trafiğin gürültüsü, kafenin masalarından izleyen insanlar – Hôtel de Ville’in (Belediye Sarayı) önünde ateşli bir şekilde öpüşen Francoise Bornet ve Jacques Carteaud için bunların hiçbiri bir şey ifade etmemiş olmalı.
Bu aşk gösterisine tanık olan Robert Doisneau, çiftin o sahneyi yeniden canlandırmasını istemek zorunda kalsa da, bu sahneyi fotoğrafla ölümsüzleştirme şansını kaçırmak istememiş. Fotoğraf kendilerine sorulduğunda, âşık çift, poz verdikleri ikinci öpücüğün de ilki kadar gerçek olduğunu doğrulamış ve 1950’lerde çekilmiş bu fotoğraf da Âşıklar Şehri’nin samimi bir tasviri olarak yer etmiş.
Öpücükler tabii ki ücretsiz ama ÜCRETSİZ Paris şehir rehberimiz de öyle. App Store’dan iPhone’una indirebilirsin.
Maymunlar Cehennemi’nden sıra dışı bir çift – Malibu, Kaliforniya, ABD
Malibu’nun güneşli kumsallarındayken gözlerinin konuşan bir maymun yerine plajdaki sarışınlara ve atletik sörfçülere takılması çok doğal. Yine de, sinemaseverler, 1968 yapımı Maymunlar Cehennemi’ndeki bir sahnede, astronot George Taylor (Charlton Heston) ve şempanze Zira’yı (Kim Hunter) sıra dışı bir öpüşmeyle hatırlayabilir. Astronot-maymun öpüşme sahnesi Kaliforniya’da Malibu’daki Zuma Beach ve Point Dume arasındaki bir plajda çekildi. Bu gişe filmi sahnesini, Hollywood’dan bir saatlik uzaklıktaki bu yerde, tercih ettiğin bir canlı türüyle sen de yeniden canlandırabilirsin.
Yakındaki Los Angeles’a uçak bileti ara
Ünlü Don Juan – Endülüs, İspanya
Efsanevi âşık Don Juan… Ünlü âşıktan bahsetmeyen bir öpüşme listesi muhtemelen eksik olurdu. Tirso de Molina’nın 17. yüzyıl oyunu El Burlador de Sevilla’da (Sevilla’nın Düzenbazı) Don Juan günahın, şehvetin ve adeta şeytanın cisimleştiği bir karakter olarak betimlenmişti ve o zamandan bu yana ünlü karakterin pek çok farklı yorumu ortaya çıktı.
Endülüs boyunca, ta Cadiz’e (Lord Byron’ın şiirine göre) ve hatta İtalya’daki Pisa’ya kadar (1926’da çekilmiş aynı adlı filme göre), Don Juan baştan çıkarmayı bir çocuk oyunu olarak gösteriyor. Çeşitli kaynaklara göre, bu film versiyonunda Don Juan dakika başına bir öpücükle bir filmdeki en fazla öpüşme sahnesi rekorunu da elinde bulunduruyor. Endülüs’te karşı cinsi baştan çıkarma şansını artırmak için ateşli Flamenko dansında şansını deneyebilirsin ama öpücük koparırken kastanyetlerin saldırısına uğramamak için dikkatli olmayı unutma!
Ölümsüz Japonya Zaferi Günü öpücüğü — Times Square, New York, ABD
Savaşın bitişinin ardından Times Square’deki telaşın ortasında doğan o öpücük, tüm dünyaya yayılan bir simge haline geldi. Deniz subayı George Mendonsa ve dişçi asistanı Greta Zimmer arasında geçen o öpücüğün arkasında aslında bir romantizm hikâyesi değil, kutlamaların coşkusuyla gerçekleştirilen dürtüsel bir davranış yatıyordu. Öpüşen çift adeta zamanın içinde donup kaldı ve savaşın şiddetine bir zıtlık sunacak şekilde, Amerikan aşkının bir simgesi oldu.
Fotoğraf, Japonya’nın teslim olmasıyla 2. Dünya Savaşı’nın fiili olarak sonlandığı 1945’te Alfred Eisenstaedt tarafından çekildi. Öpücük bir heykelle ölümsüzleştirildi ve 2015’te her şeyin başladığı Times Square’e geçici olarak konuldu ama öpüşen dev çifti Kaliforniya’daki San Diego sahilinde ve Florida sahilindeki Sarasota’da da görebilirsin.
New York’a seyahat etmeyi mi düşünüyorsun? ÜCRETSİZ New York şehir rehberimizi App Store’dan iPhone’una indirebilirsin.
Kazablanka’da romantizm – Kazablanka, Fas
1942 Kazablankasının siyah beyaz ortamında, iki uzun süredir ayrı âşık birbirlerini buluyorlar ve hem gizli hem de riskli bir ilişki yaşıyorlardı. Nazi kuvvetlerinin Avrupa’daki ilerlemesi karşısında, Rick Blaine’in (Humphrey Bogart) sevdiği kadın Ilsa Lund’la (Ingrid Bergman) birlikte olmak veya onun Amerikan vizesi almasına yardımcı olmak arasında çok zor bir seçim yapması gerekti.
Herman Hupfeld’in As Time Goes By şarkısının ezgileriyle birlikte, filmdeki sayısız unutulmaz diyalog ve duygusal öpüşme sahnesi filmin temposunu belirliyor. Önemli sahnelerin geçtiği Rick’s Café, tarihi semtin avlulu bir konağının duvarları arasında gerçek hayatta da var. 1930’ların piyanosunda o unutulmaz şarkı başladığında, bu sevdiğin kişiyi öpmen için de bir işaret oluyor. Eğer bu sahneyi yeniden canlandırmazsan: “Buna pişman olacaksın, belki bugün değil, belki yarın değil ama yakında ve tüm hayatın boyunca.”
İlk lezbiyen Donanma öpücüğü – Virginia Beach, Virginia, ABD
Ünlü öpücüklere imza atmak konusunda denizcilerin üzerine yok gibi! Aralık 2011’de, USS Oak Hill gemisi Orta Amerika’da geçirdiği 80 günün ardından Virginia Beach’teki donanma üssüne geri döndü. Aile üyeleri, sevdiklerine kavuşarak onları öpebilme umuduyla gözlerini gemiye dikmiş, sabırsızca bekliyordu. Şanslı bir denizcinin çekilişle karaya çıkarak “ilk öpücüğü” sergilemesi geleneği, Deniz Astsubayı Kıdemli Başçavuş Marissa Gaeta’nın kız arkadaşı Deniz Astsubayı Çavuş Citlalic Snell’i tezahürat yapan bir kalabalığın önünde öpmesiyle tarihe geçti.
Bir donanma öpücüğünü canlandırırken senin için tezahürat yapacak bir kalabalık bulamayabilirsin ama 1600’lerde Kuzey Amerika’daki ilk İngiliz kolonilerinin yerleştiği yakındaki tarihi Chesapeake Körfezi’ni görmeye gelen büyük bir kalabalık bulacağına emin olabilirsin.
Yakındaki Norfolk’a uçak bileti ara
Tatlı Hayat (La Dolce Vita) filminden Trevi Çeşmesi – Roma, İtalya
İtalyan cazibesinin en somut örneği, Roma’dayken la dolce vita (tatlı hayat) felsefesine göre yaşamaktır. Aynı ada sahip filmde, Sylvia (Anita Ekberg), mutluluğu gece yarısı kendini Trevi Çeşmesinin sularına bırakarak buluyordu. Aşığı Marcello Rubini (Marcello Mastroianni) ise çeşmenin sularına girerek ona katılıyordu ve her ne kadar öpüşmüyor olsalar da, bu sahne o kadar şehvet doluydu ki, öpüşmüş kadar oldular.
Trevi Çeşmesi’nin sularına girmek yasak olsa da, mimar Nicola Salvi’nin elinden çıkan bu başyapıtı sevgilinle birlikte yaşayacağın romantik bir an için dekor olarak kullanmak bile yeterli olacaktır. Çeşmeye para atma geleneğine katılmak istiyorsan yanında bozuk para getirmeyi unutma – inanışa göre çeşmeye para attığında bir gün mutlaka Roma’ya geri dönüyormuşsun. Yolculuk hazırlıklarına ÜCRETSİZ Roma şehir rehberimizi App Store’dan iPhone’una indirerek başlayabilirsin.