Bir tatilin en etkileyici bölümlerinden biri de yarattığı beklenti hissidir. Bilet ve otel rezervasyonlarını yaptın, aldığın seyahat rehberinin sayfaları daha yola çıkmadan eskidi ve akıllı telefonun da yeni seyahat uygulamalarına saldırmaya hazır bir şekilde bekliyor.
2017’de en çok ihtiyaç duyacağın 20 uygulamayı bulmak için sayısız seyahat uygulamasını gözden geçirdik. Nereye, ne zaman gittiğin ve iOS veya Android kullanman hiç fark etmiyor; bu uygulamaları kurduğuna hiç pişman olmayacaksın!
1. Kindle
Kitap kokusuna ne kadar hayran olursan ol, seyahatte yanında kalın ciltli 10 kitap taşımaktansa, Kindle kullanmanın çok daha kolay olduğu tartışılmaz. Seyahatinde yerel kitapçılardan kitap takası yapamayacak olsan da, sunduğu kolaylık her şeye değer. iPhone veya Android için indirebilirsin.
2. SAS Survival Guide
Mors alfabesini biliyor musun? Ya ateş yakmayı? Bu uygulama sayesinde hepsini yapabileceksin. Kalabalıklardan biraz da olsa uzak bir yere gitmeyi düşünüyorsan bu uygulamayı mutlaka edinmelisin. Eskiden SAS komandoluğu ve eğitmenliği yapmış biri tarafından yazılmış bu uygulama, hem evde hem de evden uzaktayken işine yarayacak yüzlerce hayatta kalma becerisi içeriyor.
Tabii ki New York’un Greenwich Village bölgesindeki 5 yıldızlı bir otelde de kalıyor olabilirsin ama sonradan üzülmektense tedbirli olmak daha iyidir, öyle değil mi? (iOS ve Android)
3. FlightAware
Her bir uçuşun için farklı bir havalimanı veya havayolu uygulaması indirmekten artık bıkmadın mı? FlightAware, her uçuşu gerçek zamanlı olarak takip etmeni, bildirimler almanı ve havalimanı rötarlarını görmeni sağlıyor (iOS ve Android).
4. LoungeBuddy
Aktarma sırasında harcayacak bir sürü saatin var ve huzur veya mahremiyet sağlayan bir yer veya bir duş mu arıyorsun? Neden havalimanındaki lounge olanaklarını değerlendirmiyorsun? LoungeBuddy sayesinde dünya çapında 170 lounge kullanıma göre ödeme prensibiyle seni bekliyor. Aktarma yapacağın havalimanındayken lounge seçeneklerinden hangisini kullanmak istediğini bul ve rezervasyonunu yap (iOS ve Android).
5. Google Translate
Eski toprak Google Translate’in bilim kurgu filmlerini aratmayacak bir özelliği var: çevrimdışı ve gerçek zamanlı çeviri. İhtiyaç duyduğun dili indirdikten sonra, kamerayı tercüme etmek istediğin yazıya doğrulttuğun anda yazının tercümesini karşında bulacaksın (iOS ve Android).
6. Duolingo
Bir dilde okumayı, yazmayı, dinlemeyi ve konuşmayı öğreten ufak boyutlu dersler ve oyunlarla dolu Duolingo, Klingonca da dâhil olmak üzere tam 27 dili kapsıyor. Basit fiiller, söz kalıpları ve cümlelerle başlayıp her gün yeni kelimeler öğrenebilirsin (iOS ve Android).
Daha fazlası: Duolingo’nun sana göre olmadığını mı düşünüyorsun? Bu harika yabancı dil öğrenme uygulamalarından birini seçebilirsin
7. TripIt
Birden fazla otel veya uçuş içeren bir seyahate çıkıyor veya rezervasyon numaralarını takip etmekte zorluk mu yaşıyorsun? O zaman TripIt en iyi arkadaşın olacak. Onay e-postalarını ilettiğinde veya TripIt’in e-posta kutuna erişmesine izin verdiğinde, uygulama senin için haritaları da içeren basit bir seyahat programı oluşturuyor. Kesinlikle dâhice (iOS ve Android).
8. XE
Sen de bizim gibiysen ve 1.343.958 Vietnam dongunun kaç lira olduğunu bir anda hesaplayamıyorsan, para birimi dönüştürme uygulaması XE’nin yardımına başvurabilirsin. En güncel kurlara sahip olduğundan emin olmak için yola çıkmadan önce kur güncellemesi yapmayı sakın unutma (iOS ve Android).
9. AroundMe
AroundMe önce senin konumunu belirler ve daha sonra sana en yakın banka, bar, petrol istasyonu, hastane, otel, sinema, restoran, süpermarket, tiyatro ve taksiyi listeler. Sinemada bir filmi yakalamak istiyorsan faydalı – seyahat ederken hasta olduğunda ise işine çok yarayacak bir uygulama (iOS and Android).
10. Wifispc
Her ne kadar olmazsa olmazlar arasında sayılmasa da, herkes tatilde WiFi bağlantısının olmasını ister. Wifispc, kullanıcılar tarafından güncellenen ve sürekli büyüyen WiFi ağ ve parolaları listesi sayesinde dünyanın her yerinde internete bağlanmanı sağlıyor (iOS ve Android).
11. Yuggler
Çocuklarıyla birlikte seyahat eden anne ve babalar için bir nimet sayılabilecek Yuggler, yakınlardaki çocuk dostu aktiviteleri keşfetmeni sağlıyor. İpuçlarına göz atarak, fotoğraflara bakarak ve filtrelere göre arama yaparak çocuklarının yaşına ve ilgi alanlarına en uygun şeyleri bulabilirsin (sadece iOS! Ancak Android için de çıkmak üzere…)
Daha fazlası: çocuklarla seyahat konusunda 25 ipucumuza göz atmayı unutma
12. Touchnote
Eskiyle yeninin mükemmel bir buluşması olan Touchnote, kendi fotoğraflarını kullanarak kişiselleştirilmiş kartpostallar yaratmanı sağlıyor. Tek yapman gereken uygulamayı açmak, bir fotoğraf seçmek, bir metin ve adres eklemek ve kartpostal dünyanın istediğin yerine yola çıkacak (iOS and Android).
13. Flush – tuvalet bulucu
Tuvalete gitmen gerektiğini hissettiğinde, tuvalete gitmekten başka çaren yoktur. Flush uygulamasını kur, GPS’ini etkinleştir ve uygulamadaki 190.000 (ve sürekli artan!) tuvaletten sana en yakın olanı bul. Hint yemekleri midene dokunduğunda uygulamanın bir hayli faydasını görebilirsin. iPhone veya Android telefonun için indirebilirsin.
Daha fazlası: Talihsiz – ve önlenebilir – bazı ufak rahatsızlıkları saymazsak Hindistan harika bir yerdir. Hindistan’da mutlaka görmen gereken 14 yer listemize göz atmayı unutma
14. Prey Anti Theft
Dünya kadar para verdiğin akıllı telefonunu seyahatlerinde yanında taşımanın getirdiği en büyük endişelerden biri de çalınması veya kaybolmasıdır. Böyle bir durumla karşılaştığında, Prey Anti Theft telefonunu bulmana yardım ediyor, cihazını kilitliyor, alarm çalmasını sağlıyor ve sundukları bunlarla da sınırlı kalmıyor. Tamamen ücretsiz ve oldukça faydalı bir uygulama diyebiliriz. iPhone veya Android için indirebilirsin.
Daha fazlası: Seyahate çıkmaya mı hazırlanıyorsun? Aşılardan sigortaya her şeyi kapsayan seyahat listemize göz atmayı unutma
15. Untappd
Tıpkı şaraplar gibi, biralar da ülkeden ülkeye, bölgeden bölgeye değişiklik gösterir ve Untappd de yeni favori biralarını aklında tutmana yardımcı olur. Aynı zamanda yakındaki barları da gösteren uygulama, kaydettiğin ve beğendiğin biralara dayanarak sana özel tavsiyeler de sunar. Keyfini çıkar ama kararında içmeyi unutma! iPhone veya Android için indirebilirsin.
Artık acil tuvalet ihtiyaçlarından, gezdiğin barlardaki biraları nasıl aklında tutacağına kadar tüm durumlar için hazır olduğuna göre, dünyaya açılıp keşfetmek de sana kalıyor!
16. WeatherPRO
Herkesin bir favori hava durumu uygulaması vardır ama bizim tercihimiz WeatherPRO. Kayak hava durumu ve plaj hava durumu (UV indeksi ve su sıcaklığı dâhil) gibi inanılmaz ayrıntılara sahip ve en önemlisi de tahminlerinin isabetli olması. iPhone veya Android için indirebilirsin.
17. MAPS.ME
Seyahatteyken gönülsüzce de olsa ayarlar menüsüne girip, mobil veri kullanımını açtığımız o an hepimizin başından geçmiştir. Evet, çok masraflı olacak ama kabul edelim ki – kaybolduk. Pahalı veri kullanımına artık veda edebilirsin, çünkü MAPS.ME çevrimdışı haritalar sunuyor (haritaları maceraya atılmadan önce indirmeyi sakın unutma!). iPhone veya Android için indirebilirsin.
Daha fazlası: Bisiklet tutkunu musun? Dünyanın her yanından 14 harikulade bisiklet rotası listemize göz atmayı unutma – hem artık kaybolmaktan korkmana da gerek kalmadı
18. First aid
Umarız bu uygulamayı kullanmak zorunda kalmazsın. İlk yardım konusunda biraz tecrübeli olabilirsin- belki ilk yardım kursları bile aldın, ama acil bir durum karşısında nasıl tepki vereceğimizi çoğumuz bilmiyoruz. Bu uygulamayı indir ve her durumda bakabileceğin bir referans olarak kullan (iOS and Android).
19. Skype
Özellikle de yalnız seyahat edilirken geride bırakılan aile ve arkadaşlarla iletişim kurmak için vazgeçilmez olmasının yanında, görüntülü aramaların asıl büyüsü, evdekilerin gezdiğin yerleri çılgınca kıskanmalarını sağlayacak olmasıdır. En iyi yanı da, yeterli Wi-Fi sinyalin olduğu sürece hiçbir maliyetinin olmaması. iPhone veya Android için indirebilirsin.
Daha fazlası: Tek başına seyahat ediyorsan, yalnız seyahat edenler için sunduğumuz 20 ipucuna göz atmayı unutma
20. momondo places
Çevrimdışı haritalar, 200’ün üzerinde özenle seçilmiş yerel ipucu ve renklere göre filtreleme imkânı sunan momondo places şehir rehberleri ile ilk defa gittiğin şehirleri keşfederken bile hiç zorlanmayacaksın! Her şey renk kodlarına göre gruplandırıldığından, ruh haline ve seyahat tarzına en uygun şeyleri kolayca bulabileceksin. Hemen indirebilirsin (sadece iOS).
BONUS: momondo uygulaması
En gerekli seyahat uygulamaları listesi kendi uygulamamızdan bahsetmeden tamamlanmış sayılmaz.
Hem iOS hem de Android versiyonlarımızı çok yakın bir zamanda tamamen yeniden tasarladık, ama değiştirdiğimiz sadece uygulamamızın görüntüsü olmadı, ayrıca verdiği hisse de güncelledik. Kullanıcı arayüzündeki iyileştirmeler, tasarım ve işlevselliğe yeni etkileşimlerin tanıştırılması, seyahat arama ve rezervasyon deneyiminin yeni baştan düşünülmesi gibi yenilikler uygulamamızı mevcut en sezgisel seyahat planlayıcısı haline getirdi (iOS ve Android).
Hepsini indirdin mi? O zaman hazırsın. Hemen yola çık ve keşfetmeye başla (evdekilere bir kartpostal göndermeyi de çok görme)!